Hondenschool en Gedragsadvies Doetinchem   
voor blije honden en blije bazen

Cursussen:

Wandelen aan een slappe lijn:
Soms is uw hond helemaal OK, behalve..... dat hij zo trekt aan die lijn. Een hele cursus is wat u betreft niet nodig, wanneer alleen dat trekken maar over zou zijn. Hiervoor is de cursus " wandelen aan een slappe lijn"  ontwikkeld. We gaan tijdens deze cursus  uw hond stap voor stap leren dat het leuk is om aan een slappe lijn met u mee te lopen.

De  richtlijn is 5 lessen, maar het aantal wordt in overleg met de cursist afgesproken

Let op: wanneer uw hond ook gedragsproblemen heeft is deze cursus niet geschikt!


Gehoorzame huishond:
Het is de bedoeling dat u uw hond een aantal basisvaardigheden leert waarmee u in het dagelijks leven uit de voeten kunt.  Te denken valt hierbij aan "zit" "blijf" "hier" "naar je plaats" en "wandelen zonder te trekken". Maar zeker zo belangrijk, het is ook de bedoeling dat u uw hond beter leert begrijpen en aan het einde van de cursus weet hoe een hond de wereld anders beleeft dan hoe wij mensen dit ervaren.
Wanneer uw hond nog erg jong is wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan dingen die op dat moment belangrijk voor hem zijn. (Hoe zorg je dat hij zindelijk wordt, socialiseren hoe doe je dat, leren dat hij zich moet laten borstelen enz enz).
Dit alles gebeurt vanuit een ontspannen omgeving, zodat het voor zowel de hond als u een leuke ervaring is.
De  richtlijn is 8 lessen, maar het aantal wordt in overleg met de cursist afgesproken"Bello...... Hierrrr"
Herkent u het? U laat uw hond in het park lekker spelen, wilt naar huis gaan, roept uw hond en opeens lijkt het of hij  bananen in z'n oren heeft?
Dan is deze cursus voor u bedoeld. U leert waarom Bello niet bij u komt en via een stap voor stap methode gaan we het gedrag van Bello omvormen naar een hond die wel komt wanneer u hem roept, waardoor het weer leuk wordt om uw hond los te laten lopen.
De  richtlijn is 5 lessen, maar het aantal wordt in overleg met de cursist afgesproken


Eenmalig gesprek:
U heeft niet echt een probleem maar zit toch met de vraag "Is het normaal dat mijn hond......................?"
Heeft u vragen waar bij uw hondenschool niet echt tijd voor is, of vindt u het vervelend deze vragen in een groep te stellen?
U kunt dan voor een éénmalig gesprek(je) een afspraak maken.
Tijdens dit gesprek kunt u al uw "huis, tuin en keukenvragen" kwijt en krijgt u hier antwoord op.
Zo'n gesprek hoeft niet lang te duren, soms is een gesprek van 30 minuten al heel verhelderend en zorgt dit voor een betere begrip en daardoor een betere relatie met uw hond.


Mocht u meer informatie willen over bovenstaande mogelijkheden of heeft u een andere vraag, kunt u hiervoor contact met ons opnemen.
Dit kan via het contact formulier onder de knop " contact", of een mailtje naar info@hondenschooldoetinchem.nl.